недеља, 22. мај 2016.

Šta se sve može, kad se stanari slože





Da je proleće stiglo vidi se po tome kako užurbano sređujemo svoje terase, stanove, peremo prozore, izbacujemo đubre nagomilano tokom godine. Svako se trudi da sredi svoj kutak, svoj dom, plac, kuću, stan. Ali, redak je, i primer za uzor, da se ljudi udruže i zajedničkom akcijom urede i ulepšaju svoju zgradu.
Jednom takvom događaju bilo smo svedoci: stanari zgrade u Južnom bulevaru, koja je do juče bila zapuštena, išarana, a njena okolina bila puna đubreta koje je vetar strpljivo nanosio tokom zime, okupili su se oko zajedničke ideje da je urede. 

Stanari su udružili snage i dogovorili se da organizuju akciju čišćenja i uređenja zgrade, koja još uvek traje. 




Prenosimo delić atmosfere: neko je uzeo na sebe da očisti parking mesta od šuta, peska i đubreta koje se nagomilalo tokom zimskih meseci, neko je uzeo na sebe da raskopa zemlju, ošiša travu i posadi tuje, drugi je uzeo na sebe da okreći sprat po sprat, neko je uzeo da izoluje i uredi ulazni prostor, a neko ga je ukrasio veštačkim cvećem i ogledalom.

 






























Akcija je izvedena tokom vikenda, kada je većina stanara u kući i propraćena je izvanrednom muzikom teksaškog hard-rok benda ZZ TOP koja je treštala tokom cele akcije, na opštu radost i zadovoljstvo svih stanara.

 



I ja sam krečio
  

Usledila je nezaobilazna zakuska, za koju se postarala ženska strana tima, a dobrom kapljicom društvo se do kraja dana opustilo, u dobroj atmosferi i veselom raspoloženju, zadovoljno zbog toga što je zgrada za jedan dan promenila svoj izgled. Preostaju još samo završni radovi: ograda oko zelene površine, nekoliko tuja i cveće.






 Tamara Lujak

 

2 коментара: