недеља, 28. септембар 2014.

Akcija „Očistimo Košutnjak“


             
Akcija „Očistimo Košutnjak“ u organizaciji PSK „Kopaonik” i Umetničko ekološkog projekta „Čisto i bistro“ uspešno je realizovana u subotu, 27.9.2014. Okupljanje je bilo zakazano u 8.30 časova ispred Konaka kneza Miloša u Topčideru.
Našem pozivu odazvalo se pedesetak građana, što planinara i ljubitelja prirode, što zaposlenih u Opštini Rakovica, ekologa, koji su, pored Gradske čistoće, najviše pomogli ovu akciju. Naime, Opština Rakovica obezbedila je, uz pomoć Gradske čistoće, 100 kesa i rukavica za sve učesnike akcije, kao i kamion Gradske čistoće i vodu za piće za sve učesnike.


Kako je i bilo dogovoreno, očišćen je potez od restorana „Košuta“ prema Rakovičkoj sportskoj hali „Rakovica“. Na tom su putu uklonjene velike divlje deponije: automobilske i biciklističke gume, staklo i plastika, kao i dušek i jedan krevet. Kako je broj divljih deponija prevelik, tako je dogovoreno da se akcija čišćenja ponovi na proleće. S tim u vezi, na našem sajtu biće postavljena dodatna obaveštenja.
Želimo da se zahvalimo svim učesnicima na svesrdnoj pomoći koju su nam danas pružili, kao i da pozovemo sve zainteresovane da nam se pridruže u narednoj akciji čišćenja Avale, koja će biti zakazana u novembru ove godine. Sve potrebne informacije biće objavljene na našem sajtu: http://cistoibistro.blogspot.com/.


Projekat „Čisto i bistro“








Нема коментара:

Постави коментар